LA MARXA 3 NACIONS BY AQUADRINK, CELEBRADA AMB ÈXIT D’INSCRIPCIONS I BON TEMPS

Mil ciclistes han format part de la quarantena marxa cicloturista i ja són part del mite.

El dia s’ha despertat amb sol i molt bona temperatura perquè els mil ciclistes que s’enfrontaven als 140 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell d’aquesta quarantena edició de la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK poguessin gaudir de l’increïble recorregut marcat.

A les 7:30 hores s’ha donat el tret de sortida de la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK que ha obert la 40ª edició sortint des del Poliesportiu de Puigcerdà, on han passat per al municipi d’Alp, Bellver de Cerdanya, Martinet i fins a La Seu d’Urgell. Al quilòmetre 50 des de La Seu d’Urgell han emprès l’ascens cap a Andorra on han trobat el primer avituallament a 1.029 metres de desnivell.

El següent tram destaca i ja a l’equador de la marxa, ha estat l’ascens a Canillo per arribar fins al punt més alt del recorregut a la mítica i èpica pujada al Port d’Envalira, sent el pas de muntanya més alt d’Europa. En aquest punt es trobava el tram cronometrat Polar, sis quilòmetres on es premiava al corredor masculí i a la femenina més ràpids, gentilesa de Polar. Ells han estat Raúl Castello i Sandra Varela.

Aquests últims quilometres fins a arribar al tercer avituallament s’han fet durs per a la majoria de ciclistes ja que les forces començaven a fallar, però encara quedaven 50 quilòmetres per a aconseguir arribar a meta i formar part del mite. This page will help you go with a woman.

La baixada del Port d’Envalira cap al Coll de Puymorens on hi ha destacat el vent, ha estat reconfortant per seguir a bon ritme i coronar la Tour de Carol, un tram mítics de França per afrontar ja els últims quilòmetres fins a la meta, a Puigcerdà.

Ja jornada ha estat un èxit de participació, arribant fins als 984 participants de 10 nacionalitats diferents (Alemanya, Andorra, Bèlgica, Colòmbia, Espanya, França, Holanda, Puerto Rico, Regne Unit i Estats Units), on un 6% ha estat de participació femenina. El millor temps en categoria masculina ha estat per al francès Hugo Drechou  (03:54:48) que ha anat a una velocitat mitja de 36 km/h i en categoria femenina ha estat per Sandra Varela (04:24:46) amb 31,9km/h de velocitat mitjana.

Una edició que ha destacat per a incorporar nous serveis al participant, amb més avituallaments, nous patrocinadors, servei de seguiment de dorsal i noms en directe durant la ruta, entrega de regals Finisher i acompanyats en tot moment per Jose Antonio Hermida, nou organitzador de la renovada Marxa 3 Nacions by AQUADRINK.

Jose Antonio Hermida, ha assumit un nou rol al qual no estava acostumat que és el d’organitzar una ruta cicloturista des de dins. “Em feia molta il·lusió emprendre aquest nou rol dins de la Marxa 3 Nacions by AQUADRINK, la marxa que m’ha vist créixer i la que he disputat des de jove, professional i ara ja retirat, i més després de la gran tasca feta pel Club Ciclista Puigcerdà durant 39 edicions. Em quedo amb un molt bon regust de boca, tot ha anat genial, els corredors han arribat relaxats a meta i amb amics, per part meva el balanç és molt positiu”, ha destacat Hermida.

Jaume Tosas, membre del Club Ciclista Puigcerdà i fundador de la Marxa 3 Nacions des dels seus orígens al 1979 destaca: “Al 1979 quan va néixer la marxa, la vam copiar d’una ruta que feien al Vélo Club Hospitalet i vam pensar que seria una bona idea crear aquí a La Cerdanya una marxa així. Amb els anys ha anat canviant molt, tots paràvem a Andorra i era en una idea d’excursió. Amb els anys la marxa s’ha anat adaptant i actualitzant a les novetats del món de la bicicleta i a la seva professionalització. Ara tenim una marxa oberta a tot el món, i gràcies al Jose Antonio Hermida, volem que duri molts anys més”, ha destacat Tosas.